10 + 1 syytä ihastua Naantaliin

Minulle kävi niin. Ihastuin Naantaliin heti ensimmäisellä käynnillä. Uskon että se voi helposti tapahtua monelle muullekin. Tämä länsirannikon entinen hansakaupunki on paikka, jossa ei ihan täysin tunne olevansa edes Suomessa. Niin hyvällä tavalla erilainen ilmapiiri ja yleismaisema kaupungissa on. Ajattelin, että listaan alle omia suosikkejani, mistä syystä paikka valloitti minut.







1. Ihastu vanhan kaupungin rakennuksiin ja vierasvenesatamaan

Idyllinen vierasvenesatama on kaupungin todellinen sydän, joka kätkee ympärilleen lukuisia tunnelmallisia ravintoloita ja kahviloita sekä pieniä putiikkeja.







2. Nauti kaupungin parasta pizzaa

Kun pizzahammasta alkaa kolottaa, kannattaa suunnata nokka kohti Kultaranta Resortia ja heidän Heineken House -ravintolaa, joka sijaitsee hulppeissa vehreissä maisemissa. Tämä pizza ei jätä varmastikaan ketään kylmäksi makunsa puolesta, eikä nälkäiseksi koonsa puolesta. Iso suositus!






3. Katsele maisemia (tai pussaile) vanhassa vesitornissa

Naantalin kirkon vieressä sijaitsevasta vanhasta tornista on upeat maisemat vierasvenesataman ylitse. Söpössä pienessä rakennuksessa on varmasti valettu rakkausvaloja ja pussailtu auringonlaskun aikaan useampaan otteeseen vuosien saatossa. Hyvä paikka istahtaa vaikka iltapäivä jätskeille.


Kiitos kuvasta Love Da Helsinki-blogin Hannalle





4. Testaa maailman parhaat vohvelit

Eikä mitkä tahansa vohvelit, vaan Risto Räppääjän vohvelit.Vierasvenesatamassa sijaitseva Kahvila Amandis ei häpeile kehua vohveleitaan maailman parhaiksi. Oikea asenne! Olivat nimittäin todella maukkaita ja maineensa arvoisia.






5. Vuokraa oma saari

Merenrantakaupungilla on paljon tarjota. Vain kymmenen minuutin venematkan päässä sijaitseva kaunis Ruohokarin saari on mahdollista vuokrata omaan käyttöön päiväksi ja illaksi. Kaupan päälle saat aivan jumalattomat maisemat ja mitä tarjoiluja tuli maistettua, loistavia nekin! Kerää siis porukka kasaan (minimi 8 hlöä) ja vuokraa Ruohokari itsellesi.









6. Nautiskele illallinen Rantaravintola -ravintolassa

Auringonlasku näytti upealle tämän Rantaravintolan isojen ikkunoiden lävitse, jonka tiloissa oli upea romanttinen tunnelma ja ruoka maistuvaa. Ravintola sijaitsee aivan vierasvenesatamassa ja vanhan kaupungin upeissa puutaloissa.







7. Yövy Naantalin kylpylässä ja hemmottele Naantali Spassa

Naantalin kylpylään astuessani, tuntui kuin olisi astellut Karibian risteilyalukselle tai johonkin Floridan hieman art deco-tyylisistä lomakeskuksista. Stressi ja kiireet jäävät kynnysmatolle, kun palmut ottavat sinut vastaan. Suosittelen pulahtamista kylpylän poreissa, sekä ottamaan jonkin hoidon span puolella. Hotellilla on myös tarjota paljon muutakin hyvinvointiohjelmaa, kuten esimerkiksi joogaa, upeissa merimaisemissa.







8. Vietä ilta hauskan teatterin parissa
Muumisaarella, eli samalla saarella kun Muumimaailman teatterilava päivisin sijaitsee, sijaitsee iltaisin enemmän aikuiseen makuun oleva Emmateatteri. Tänä kesänä siellä pyörii hauska Linnan Juhlat -esitys, johon varmasti hyvin moni suomalainen voi samaistua. Kukapa nyt ei olisi joskus pohtinut linnan juhlien salaista boolin reseptiä tai punaisen maton pituutta?






9. Bailaa Kaivohuoneella

Myöskin vierasvenesatamassa sijaitseva Ravintola Kaivohuone kutsui juhlimaan! Paljolti Helsingin Kaivohuonetta muistuttava kartano houkutteli huippuluokan esiintyjillä ja löytyipä joukosta omiakin suosikkeja, joita olisi kyllä kiva päästä tuolla näkemään ja bailaamaan kesäyön tahtiin. Mikäli kiinnostuit, kurkkaa esiintyjät ihmeessä täältä.






10. Pyöräile Saariston rengastie

Paljon kehuja puitteistaan saanut Saariston rengastie suorastaan kutsuu hyppäämään pyörän selkään ja baanalle! Meillä on jo kaveriporukan kanssa alustavasti lupailtuna suorittaa tämä tänä kesänä. Mikäli ennätät tehdä sen ennen meitä, niin kuulisin mieluusti lisää vinkkejä itsekin.







11.  Muumimaailma

Tietenkin! Luulitteko että unohtaisin Naantalin ehhäpä kuuluisimman nähtävyyden? Jätin sen tarkoituksella viimeiseksi, sillä se oli pitkälti ainoa asia mitä itse tiesin Naantalista ennen vierailuani kaupungissa. Häkellyin kaupungin monipuolisuudesta ja sen lumosta, mutta täytyy kyllä todeta, että eipä nämä Muumitkaan kylmäksi jättäneet. Oli kerrassaan huikeaa vierailla heidän kotonaan ja kuunnella kaiken maailman tarinoita Pikku Myyn kertomana. Muumimaailma toimii näemmä isommillekin.






Naantalista on moneksi ja se osoittautui hurjan symppikseksi kesäkaupungiksi. Tule siis maalta tai mereltä, ei sen väliä, kunhat tulet. Itse en keksi yhtään syytä, miksi en olisi aikaisemmin vieraillut tässä viehättävässä kaupungissa. Jatkoa on takuulla luvassa.







Miltäs se Naantali teidän silmiin näyttää? Tai kuuluuko Naantalissa käynti joka kesäisiin suunnitelmiin? Meillä se ei ole aikaisemmin kuulunut, mutta menee nyt ehdottomasti kesän to-do-listalle. Lisätietoa kohteista ja Naantalista saat Naantalin matkailun sivuilta.

*Reissun tarjosi Naantalin matkailu

Eng // My tips to beautiful summer city Naantali, Finland.

32 kommenttia

  1. Me ollaan muistaakseni aina venereissuilla käytyt naantalissa + jos ei veneellä niin autolla päiväretkenä. Tosin lähinnä satama-alueella. Ellen ihan väärin muista, veneillijöille myydään aamusin Naantalin kylpylän leipomia leipiä satamassa. Nams! Täytyypä vinkata kun isä tulee käymään suomessa että käydä taas ja samalla testaa tuo vohveli paikka :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa kerrassaan ihanalle ja mitä palvelu tuo leivän myynti, nams tosiaan! :) Toivottavasti pääset vohveleille ja Naantaliin.

      Poista
  2. Olen vieraillut Naantalissa talvella ja syksyllä, jolloin se ei ole ihan yhtä symppis, mutta hankolaisena sillä on perin vähän tarjottavaa, mitä Hangolla ei ole. Ehkä merkittävin on saariston rengasreitti ja ylipäätään hulppeampi saaristo kuin Hangolla, joka on ulkomeren partaalla. Minua ei ole koskaan mietityttänyt, mitä Linnan boolissa on tai kuinka pitkä punainen matto on, mutta minua mietityttää Kekkoseen kohdistunut salamurhayritys Naantalissa. Minulle Naantali on merkinnyt aivan A-luokkaa olevia geokätköjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitäis päästä Hankoonkin tutustumaan oikein ajan kanssa, niin osaisin verrata. Saariston rengasreitti olisi kiva päästä kokemaan vielä tänä kesänä. Peukut geokätköilylle!

      Poista
  3. Saaren vuokraaminen ja pyöräilykierros olisivat kyllä minun mieleen! Täytyypä laittaa korvan taakse tulevaisuutta ajatellen. Ei yhtään hullumpi idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Minäkin yritän vielä päästä rengastielle tänä kesänä! Mukavaa reissua Naantaliin sitten kun sen aika koittaa!

      Poista
  4. Mua tästä listalta puhuttelee ehdottomasta eniten vierasvenesatama, vohvelit ja pizza! :D Jos asuisin lähempänä, varmasti tekisin vähintään päiväretken Naantaliin. Täältä Helsingistä... No ehkä, ehkä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua on houkutellut tuo pizza aika usein.. ja haluisin niin päästä sen kimppuun vielä uudestaan loppukesästä, hahah :D Hyvät valinnat siis sinulla!

      Poista
  5. Pyöräilyreissulle iso peukku, samoin Naantalin kylpylästä ottamillesi upeille kuville!! Siis talven hämyssä siellä aikoinani käydessä en todella kuvitellut paikkaa kesäsäällä tuollaiseksi! Wau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli tosiaan wau siinä auringonpaisteessa ja siellähän pääsi ulos uimaan myös. Tykkäsin!

      Poista
  6. Kyllä, minäkin olen ihastunut Naantaliin ensisilmäyksellä. Ja polkenut Saariston rengastien, käynyt Muumimaailmassa, viettänyt illan yksityisporukalla omassa saaressa, syönyt hyvin jne jne. Naantali on ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Eli olet todellakin nauttinut parhaita paloja Naantalista - minun mielestäni :) Oliko rengastie rankka?

      Poista
  7. Ihana nähdä muidenkin Naantali-kuvia! :) Oli kyllä aivan mieletön reissu (kiitos vaan seurasta), voisin helposti viettää Naantalissa toisenkin kesäviikonlopun. Mulla on ollut toi Saariston Rengastie ajatuksissa ties kuinka monta vuotta. Joskohan saisin sen tänä vuonna toteutettua vihdoin ja viimein. Fillarilla tietenkin, kuinkas muutenkaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti päästäis vielä molemmat tänä kesänä toteuttamaan rengastien reissu. Alkaa vaan kesäpäivät loppumaan kesken... Kiitos itsellesi seurasta - olipahan huikee viikonloppu!

      Poista
  8. Ihastuin kanssa Naantaliin ja sen idyllisiin puutaloihin vuosia sitten kun kävimme tuolla Muumimaailmassa, mutta tuolloin emme ehtineet kaupunkiin kovin hyvin tutustua. Tuo Saariston rengastie on myös minun listallani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ja ne puutalot onkin ihania! Saariston Rengastie on näemmä useamman listalla, jeee!

      Poista
  9. Naantali on kyllä ihan yksi suosikkini. Tarkoitus oli tulla tänä kesänä käymään mutta aika ei vaan taaskaan riittänyt. Ensi vuonna sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi vuonna sitten :) Siellä se odottelee ja ihastuttelee.

      Poista
  10. Tää teidän Naantalin reissu vaikutti kyllä niin ihanalta! Todellinen kesäkaupunki. Kerran olen käynyt Muumimaailmassa ja vähän kävellyt ympäri kaupunkia. Ihana paikka. Täytyy joskus toistekin tehdä sinne retki! Noi pitsat näytti aika överihyvältä. Toi Pikku Myyn mansikkakakku kans aika jeba. Nälkä! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi pizzat oli ihan kipeen hyviä, naaams! Reissu oli tosiaan erittäin onnistunut ja huumaannuin vallan kaupungista <3

      Poista
  11. Oon joskus kouluikäsenä käynyt Muumimaailmassa, mutta muuten ei ole Naantalista mitään muistikuvia. Saattaa olla, että yövyimme kylpylähotellissa, mutta en kyllä muista. Nykyään tuo paikka kiinnostaisi ihan älyttömästi. Harmi kun ei oikein muuten ole käyntiä tuolla suunnalla kesäisin tai muutenkaan. Naantalin kaltaiset paikat olis kivoja ohikulkukaupunkeja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekaan kaupunki ei ole osunut kohdalle jostain syystä aiemmin, mutta suosittelen tosiaan lämpimästi tekemään mutkan tuonne jos ei muuta :)

      Poista
  12. Mullekin kävi niin, että ihastuin Naantaliin ensi silmäyksellä! Meillä on tälle kesälle suunnitteilla vielä toinenkin Naantalin-reissu, sillä onhan tuonne Muumimaailmaan pakko mennä kummitytön kanssa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippista! Terkkuja Muumeille ja kivaa reissua! :)

      Poista
  13. Tää Naantali! Oon lukenut niin paljon viime päivinä aiheesta, ihanaa! Tosiaan mun eka ajatus paikasta on Muumimaailma - haha. Harvoin tulee tuolla suunnilla liikuttua ja tosiaan lapsena käytiin Muumimaailmassa kerran jos toisenkin, ja se on nyt lähestulkoon ainoa kokemus paikasta. Olisi ihana käydä tuolla vanhassa kaupungissa pyörimässä ja nauttimassa vaikka hyvä illallinen noissa maisemissa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Illallinen vanhassa kaupungissa kesäiltana on kyllä erittäin toimiva yhdistelmä! Ja tosiaan Naantali on muutakin kuin se Muumimaailma. Asia joka selkisi mulle tuolla reissulla :)

      Poista
  14. En ole käynyt kaupungissa kuin kerran ja ei herättänyt silloin suurempia tunteita. Ehkä pitäisi piipahtaa uudestaan, kun kuvien perusteella oikein viehättävä paikka :) // Sir Bizler

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viehättävä on kyllä juuri hyvä sana kuvaamaan Naantalin tunnelmaa. Ja ruoka - erinomaista!

      Poista
  15. Naantali on kyllä mahtava! Ihastuin kaupunkiin jo lapsena juurikin sen tunnelman (ja tietysti Muumimaailman ja kylpylan laheisyyden) vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Mua oikein harmittaa, etten ole siellä aiemmin käynyt. Mutta täytyy nyt yrittää korjata tilanne tulevaisuudessa :)

      Poista
  16. Meille Naantali ja Turun saariston rengasreitit ovat kuuluneet joka kesä ohjelmistoon, mutta tänä vuonna näyttää uhkaavasti siltä ettei tätä ehditä toteuttaa, todella harmi, koska perinteet ovat perinteitä. Ensi vuonna sitten! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, ihanan kuuloisat perinteet teillä ja harmi jos tänä vuonna jää välistä. Mutta kuten sanoit, ensi vuonna sitten! Minä toivoisin vielä ennättäväni toteuttaa tuon rengastien tänä vuonna. Let´s see miten käy :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!